Apel iz Sarajeva: Životi su nam ugroženi klizištem, prijeti nam katastrofa poput one u Jablanici

4
Radiosarajevo.ba

Katastrofa koja se dogodila u Jablanici, ukoliko se ne reaguje pravovremeno, može se desiti i u Sarajevu, upozorava predsjednik Mjesne zajednice Širokača Armin Đono.

On se 30. augusta 2024., obratio Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove kao i nadležnim službama općine Stari Grad i Istočno Sarajevo uregencijom s ciljem saniranja klizišta na lokalitetu Curine njive.

"U ime Savjeta Mjesne zajednice Širokača i stanovnika naselja gdje se pojavilo klizište koje pričinjava opasnost po kuće i živote stanovnika MZ Širokača, imam moralnu obavezu da kao predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Širokača Vas upozorim, uz zahtijev da nadležne službe izađu na lice mjesta koje će sanirati klizište u što skorije vrijeme radi sigurnosti i bezbjednosti svih stanovnika na području MZ Širokača. 

Zoran Milanović: 'NATO ulazi u rat u Ukrajini. Netanyahu je isti kao i Putin'

U suprotnom svi stanovnici sa područja naše lokalne zajednice će se morati obratiti i višim nivoima vlasti i biti prinuđeni da dolazak bude i pred dvije općine gdje ćemo tražiti alternativne smještaje za stanovnike MZ Širokače čije je imovina i život ugrožena ovim klizištem", naveo je Armin Đono u svojoj urgenciji.

Savjet MZ Širokača ukoliko izostane podrška od strane odgovornih u narednih desetak dana, planira održati konferenciju za medije s ciljem da se šira javnost upozna sa ovim problemom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak