Pogledajte kako pripadnici OSBiH pomažu u otklanjaju posljedica razornih poplava i klizišta u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako pripadnici OSBiH pomažu u otklanjaju posljedica razornih poplava i klizišta u BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Donja Jablanica nakon poplava

Treći dan Oružane snage Bosne i Hercegovine sa svim potrebnim resursima otklanjaju posljedice razornih poplava i klizišta u najugroženijim dijelovima naše zemlje.

Danas inžinjerijske jedinice, služba traganja i spašavanja unesrećenih, helikopterski skvadron, pješadija sa logističkom podrškom, djeluju u skladu sa planom Kriznog štaba.

Danas, kao i jučer, pripadnici OSBiH su angažovani u opštinama Konjic i Jablanica na raščišćavanju putnih komunikacija. U općini Kiseljak od jučer su angaživani pripadnici OS BiH, na raščišćavanju ruševina izazvanih poplavama.

Identifikovana žena čije je tijelo izvučeno iz rijeke kod Sarajeva

Identifikovana žena čije je tijelo izvučeno iz rijeke kod Sarajeva

Dostavljena su i četiri vojna agregata opštini Konjic, radi uspostave struje u ugroženim područjima.

"U toku jučerašnjeg dana, naše pripadnike su posjetili zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Mirsad Ahmić i brigadir Jasmin Čajić, kako bi sagledali okolnosti u kojima vojnici rade, te najnužnije potrebe.

Oružane snage BiH, kao i sada, nebrojeno puta su pokazali izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i nesebičnu želju za pomoć svim građanima BiH kad je to potrebno", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.  

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije