Zapaljen automobil u vlasništvu bivšeg predsjednika HDZ-a u Mostaru

4
Radiosarajevo.ba
Zapaljen automobil u vlasništvu bivšeg predsjednika HDZ-a u Mostaru

Automobil koji je gorio u noći sa subote na nedjelju na tržnici u Splitskoj ulici u Mostaru u vlasništvu je Slavena Zeljke.

Naime, automobil marke Passat gorio je od 00:25 do 00:45 sati, a intervenirali su mostarski vatrogasci. 

Podsjetimo, Slaven Zeljko je član uprave društva "Operator – Terminali Federacije" te je s predsjednikom Uprave Hermedinom Zornićem osumnjičen za kaznena djela "zloupotreba položaja ili ovlasti" i "povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju".

Meteorolozi upozorili građane o nevremenu: Pratite uživo kretanje oluje koja dolazi u BiH

Uhapšeni su po nalogu Tužitaštva Kantona Sarajevo. Nakon ispitivanja u Tužilaštvu KS, postupajući tužilac predložio je sredinom jula Općinskom sudu u Sarajevu određivanje mjera zabrane osumnjičenima. Predložena im je zabrana napuštanja boravišta, oduzimanje putnih isprava, zabrana obavljanja funkcije ili djelatnosti i zabrana kontaktiranja sa svjedocima, piše Bljesak.

Iako je 1. augusta navedeno kako su mjere zabrane ukinute, u suštini ukinuto je prvobitno rješenje o mjerama, nakon čega je danas zakazano novo ročište. Tim povodom, mjere koje su i prvobitnom rješenju propisane, ponovno su na snazi kako za Zornića, tako i za Zeljku, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Predložene mjere zabrane osumnjičenima Hermedinu Zorniću i Slavenu Zeljki

Oni su osumnjičeni su da su tokom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u "Operator - Terminali FBiH" bez raspisivanja javnog oglasa.

Slaven Zeljko je na poziciju v. d. člana Uprave došao 2018. godine s pozicije savjetnika stranačke kolegice iz Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) Lidije Bradare koja je u to vrijeme bila predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak