Upozorenje građanima: Policija u BiH pronašla ukupno 200 falsifikovanih novčanica

1
Radiosarajevo.ba
Upozorenje građanima: Policija u BiH pronašla ukupno 200 falsifikovanih novčanica

Policija u Prijedoru pronašla je falsifikovane novčanice kod A.T. i H.V. iz Novog Grada, prema saopćenju Policijske uprave (PU) Prijedor.

Tokom kriminalističke obrade više osoba iz Novog Grada i Sarajeva, sumnja se da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

"Uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Suda BiH, istog dana, izvršen je pretres stana u Prijedoru u kojem su osumnjičeni privremeno boravili i vozila koja su koristili. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 200 falsifikovanih novčanica u apoenima od 10 KM i aparat za fotokopiranje.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu BiH protiv A. T. i H. V., obojica iz Novog Grada, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca", naveli su iz policije.

Policija apeluje na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija, obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te da u slučaju bilo kakve sumnje u ispravnost novčanica, isto prijave nadležnoj policijskoj stanici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak