Podignuta optužnica: Trojac sakrio ukradeni mercedes vrijedan 409.316 KM

2
Radio Sarajevo
Podignuta optužnica: Trojac sakrio ukradeni mercedes vrijedan 409.316 KM
Glas Srpske / Trojac sakrio" mercedes" vrijedan 409.316 KM

Državljanin Srbije Milan Ćoso (55) iz Zemuna, Aleksandar Marić (47) iz Pelagićeva i Tomislav Trivić (50) iz Banjaluke optuženi su za skrivanje skupocjenog "mercedesa" AMG GTR kabriolet vrijednog 409.316 KM koji je ukraden u Zagrebu. Optužnicu protiv njih podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjaluci. Prema optužnici optuženi trojac je "mercedes" skrivao od 11. februara do 8. marta lani iako su znali da je ukraden.

'Optuženi Ćoso je na neutvrđen način pribavio "mercedes benz "AMG GTR kabriolet bijele boje iako je znao da je vozilo sa originalnim ključem pribavljeno izvršenjem krivičnog djela i otuđeno od strane nepoznatih lica iz kuće oštećenog Ž.C., u Zagrebu Hrvatska. Nakon toga je u namjeri izbjegavanja policijskih kontrola i sistema video-nadzora, te u cilju sigurnog transporta navedenog vozila u Laktaše, na navedeno vozilo postavio nepripadajuće registarske tablice Švajcarska, te je tako navedeno vozilo dovezao na parking prostor svog motela u Jakupovcima kod Laktaša-stoji u optužnici.

Dalje se navodi da je Ćoso sa Trivićem dogovorio da pomenuti "mercedes" odveze i sakrije u garažu svoje porodične kuće vlasništvo oca Tomislava Trivića, u mjestu Boškovići kod Laktaša. Kako je navedeno u optužnici, taj dogovor su realizovali 19. februara lani kada je Ćoso sjeo u pomenuti "mercedes", a Trivić u "golf 8" te su magistralnim putem Klašnice – Prnjavor odvezli do Trivićeve kuće u Boškovićma gdje su vozilo parkirali u garaži.

Teška saobraćajna nesreća kod Olova: Tri osobe povrijeđene

Teška saobraćajna nesreća kod Olova: Tri osobe povrijeđene

Uhapšene tri osobe iz Mostara: Oteli Mercedes, pretukli vozača i izbacili ga ujutro sa povredama

Uhapšene tri osobe iz Mostara: Oteli Mercedes, pretukli vozača i izbacili ga ujutro sa povredama

Nakon toga, 8. marta Ćoso i Marić su su u vozilu „BMW X3“ otišli do garaže gdje bio skriven "mercedes" te ga radi daljeg skrivanja odvezli na drugu lokaciju. Tog dana Marić je sjeo za volan "mercedesa", a Ćoso je krenuo ispred njega sa "BMV-om", ali su ih tu presreli policajci i uhapsili. U optužnici se ističe da su svi optuženi znali da je pomenuti skupocjeni "mercedes" pribavljen izvršenjem krivičnog djela i da su i pored toga učestvovali u prikrivanju. Na taj način, kako se naglašava, počinili su krivično djelo prikrivanje.

Osumnjičeni Milan Ćoso i Aleksandar Marić od ranije su poznati po krivičnim djelima, a sumnjičili su se za krađe skupocjenih vozila. Ćoso se povezivao i sa paljevinom sobe s dokazima banjalučkog Osnovnog suda u kojoj je podmetnut požar u novembru 2010. godine. On je označavan kao kradljivac luksuznih automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije