Uhapšena trojica zatvorskih čuvara KPZ Mostar, evo što je sve kod njih pronađeno

3
Radiosarajevo.ba

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, proveli operativno-taktičku akciju "Kavez 2" pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a vezano za dokumentiranje kaznenih djela zlouporaba položaja ili ovlasti te neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedene akcije, a na temelju naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Provodeći navedene aktivnosti slobode su lišene tri osobe inicijala G.B. (1980.), D. T. (1997.) i C. E. (1995.) svi službenici Kazneno popravnog zavoda poluotvorenoga tipa Mostar. Navedene osobe se sumnjiče da su u prethodnom razdoblju zlouporabljujući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim osobama unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu. 

Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će biti predata nadležnom tužiteljstvu uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak