U BiH oduzeto 690.000 eura zbog pranja novca, uhapšene četiri osobe

0
Radiosarajevo.ba
U BiH oduzeto 690.000 eura zbog pranja novca, uhapšene četiri osobe

Policijski službenici MUP-a RS uhapsili su V.N, N.G, S.J. i J.M. zbog sumnje da su počinili krivična djela pranje novca i nedopuštena trgovina, a kod njih je pronađen novac u raznim valutama u iznosu od oko 690.000 KM.

Kako saznaju mediji iz RS radi se o dilerima deviza koji su svakodnevno prometovali sa velikim iznosima novca.

U MUP-u RS navode da su akciju sproveli Uprava za organizovani i teški kriminalitet, te policijske uprave Banja Luka i Bijeljina.

Dolazak svjetske zvijezde prošao ispod radara: Zbog čega Noomi Rapace nije dobila adekvatnu pažnju?

"Po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u Banja Luci i Bijeljini je izvršeno šest pretresa kuća, stanova i prevoznih sredstava koje koriste osumnjičeni pri čemu je pronađena i oduzeta veća količina novca i to: 276.000 švajcarskih franaka, 30.000 američkih dolara, 48.605 KM 8.735 eura i 264.500 srpskih dinara, dva uređaja za brojanje novca, telefoni, rokovnici i drugi predmeti", saopštio je MUP RS.

Dodaju da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak