Na kojim dionicama su najteže nesreće u ovom dijelu BiH

1
Radiosarajevo.ba
Na kojim dionicama su najteže nesreće u ovom dijelu BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policajci regulišu saobraćaj na Skenderiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na vozače da u cilju bezbjednog učestvovanja u saobraćaju vožnju prilagode uslovima puta i da ne voze pod utjecajem alkohola i opijata.

Evidencije MUP-a RS pokazuju da je najveći broj poginulih u 2023. godini stradalo na šest putnih pravaca u RS.

U pitanju su dionice, kako su naveli iz MUP-a RS: Gornja Vijaka - Derventa 1 (šest lica),  Klašnice 2 - Šargovac (šest lica), Crna Rijeka - granica RS/FBiH (četiri lica), Grebnice - Obudovac 1 (četiri lica), Dragotinja - Prijedor i Šepak - Karakaj 1 (po tri lica).

Potvrđeno: Prof. dr. Hajrija Maksić ostaje na čelu KCUS-a

Potvrđeno: Prof. dr. Hajrija Maksić ostaje na čelu KCUS-a

"Ministarstvo u okviru kampanje 'Nijedan više' koja je usmjerena na podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u saobraćaju, nastoji da upozori i savjetodavno djeluje prema građanima, sa ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju", navode iz MUP-a RS.

Kako podsjećaju, zbog vožnje pod uticajem alkohola prošle godine su policajci iz saobraćaja isključili 18.797 vozača, 1.221 vozač je isključen zbog odbijanja kontrole na prisustvo narkotika, a 1.277 vozača zbog vožnje prije sticanja prava na to.

Njih 416 isključeno je zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane, 287 vozača zbog odbijanja kontrole na prisustvo alkohola u organizmu, 180 vozača zbog vožnje pod uticajem opijata, a zbog tehničke neispravnosti isključeno je 1.341 vozilo.

"Sam moto kampanje 'Nijedan više'  je upozorenje da ove godine ne slavimo 109 rođendana, jer smo u saobraćajnim nesrećama u 2023. godini izgubili 109 života", naveli su iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije