Starješinu vatrogasaca sumnjiče da je prodajom vode prisvojio oko 360.000 KM

Anadolija
Starješinu vatrogasaca sumnjiče da je prodajom vode prisvojio oko 360.000 KM
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Oni su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i falsificiranje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava optužili lica Ž.V. (1953) i za nesavjestan rad u službi protiv Ž.K.(1954) iz Banje Luke.

"Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove starješine profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Banjoj Luci, iskoristio svoj položaj i ovlaštenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, prodavao vode građanima u naseljima koji su imali problema s vodosnabdijevanjem, kao i drugim pravnim licima, iako nije imao nikakva ovlašćenja za prodaju vode", navodi se u saopćenju iz CJB Banja Luka.

Navodi se i da je "u namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, pomenuti uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od 363.800 KM".

"Takođe, lice Ž.K. se sumnjiči da je obavljajući poslove šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom starješine profesionalne vatrogasne jedinice, Ž.V., čime je i nastupila šteta budžetu Grada Banja Luka", dodaje se u saopćenju CJB Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak