Šta se dogodilo u Šerićima: Policija istražuje pucnjavu, Kasumović za incident optužuje SDA

7
Radiosarajevo.ba
Šta se dogodilo u Šerićima: Policija istražuje pucnjavu, Kasumović za incident optužuje SDA

Na Facebook stranici Bosanskohercegovačke inicijative (BHI), stranke čiji je lider Fuad Kasumović, objavljen je snimak pucnjave, kako tvrde, na kuću njihovog kandidata za gradsko vijeće u Zenici. Dodaju da je izbjegnuta tragedija.

Iz ove stranke iznijeli su i teške optužbe, ustvrdivši da iza svega stoji Stranka demokratske akcije (SDA).

"Da zenička SDA ne bira sredstva kojima bi izrazili evidentnu nervozu uoči poraza na izborima u nedjelju 6. oktobra svjedoči zabrinjavajući incident koji se dogodio sinoć nakon predizbornog skupa koji su organizirali u Šerićima kod Zenice, upravo onom mjestu gdje su nekada okretali vola za Bakira Izetbegovića. Sve to uslijedilo je nakon što su dobili rezultate istraživanja prema kojima SDA, neupitno, gubi izbore u Zenici po peti put od BHI-KF, zbog čega su, vidno nervozni, odlučili pokazati kako su spremni ubijati ženu i djecu samo da zastraše sve one koji nisu zeleni", tvrde u Kasumovićevoj stranci, te, između ostalog, navode:

Incident u bh. mesnici: Radnici se sukobili, došlo do potezanja noževa

"Tako se sinoć ispred kuće hadžije Edina Čelenke, uglednog Šerićanina, inače kandidata Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad za Gradsko vijeće Zenice, zaustavila kolona vozila sa SDA zastavama i obilježjima, a potom su pucali iz vatrenog oružja u pravcu njegove kuće. Da se ne radi o plinskom oružju nego vatrenom potvrđuju to videonadzor i fotografije čahura, ali i da se radi o namjernom i svjesnom ugrožavanju sigurnosti porodice Čelnka. Srećom, izbjegnuta je tragedija posebno ako se uzme u obzir da se za vrijeme pucnjave ispred kuće nalazila ženska osoba i maloljetno dijete koji su mogli nevini nastradati."

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Samira Valentića, glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji nam je potvrdio da je slučaj i njima prijavljen.

"PS Nemila je nešto iza ponoći, oko 00.15, obaviještena od strane osobe Č.E. iz sela šerići da je prethodne večeri oko 19.50 sati, prilikom prolaska kolone vozile kroz selo Šerići, pored njegove kuće od strane nepoznate osobe ispaljeno više hitaca."

Doznajemo kako je dežurni kantonalni tužilac naredio vršenje uviđaja u jutarnjim satima, što je i obavljeno jutros.

"Tom prilikom pronađeni su i izuzeti određeni tragovi i dokazi koji će biti predmet vještačenja", govori Valentić za portal Radiosarajevo.ba, navodeći kako će policiji nastavita provoditi dalje aktivnosti u istrazi, a na osnovu utvrđenih činjenica i okolnosti. Iz SDA još uvijek nisu odgovorili na optužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak