Renato Marjanović osuđen na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva deset osoba

6
Radiosarajevo.ba
Renato Marjanović osuđen na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva deset osoba

Šestog marta 2021. godine, Renato Marjanović iz automobila 'Opel Corsa' u ulici Slavka Rodića, ispalio je 29 metaka iz automatske puške u pravcu kafića '4WD'.

Od ispaljenih 29, osam projektila pogodilo je unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju, ali niko nije pogođen.

Prema optužnici sve se odigralo u večernjim satima, a motiv oružanog napada na kafić bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara '4WD'.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Policija u BiH traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Nakon svađe Marjanović se dovezao do kafića i sa sjedišta otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u optužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

"Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog ugostiteljskog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi pobjegao", navodi se u optužnici.

Marjanović je poslije zločina pobjegao u Banjaluku, gdje je dva dana kasnije uhapšen na osnovu potjernice.

Renato Marjanović za kojim je policija tragala prijavio se na psihijatriju

Marjanović je odranije poznat po nasilničkom ponašanju.

U žižu javnosti dospio je u martu 2019. godine kada je maltretirao i vrijeđao povratnika, sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

Podsjetimo, Marjanović je u Prijedoru natjerao Azrina Hodžića da sa svoje prikolice ukloni grb Bosne i Hercegovine, te da se izvini Srbima.

Uhapšen nasilnik koji je maltretirao čovjeka zbog zastave BiH

Renato je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, počinio krivična djela Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i Tjelesna povreda.

U januaru ove godine policija mu je u Bosanskoj Dubici oduzela VW Touran nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.

U pretresu vozila je otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak