Renato Marjanović za kojim je policija tragala prijavio se na psihijatriju

0
Radiosarajevo.ba
Renato Marjanović za kojim je policija tragala prijavio se na psihijatriju
PrtScr / Renato Marjanović

Renato Marjanović, koji je osumnjičen da je pucao iz vatrenog oružja ispred jednog ugostiteljskog objekta u Prijedoru, jutros se dobrovoljno javio na Kliniku za psihijatriju u Banjoj Luci.

Portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević potvrdila je da će Marjanović na klinici biti zadržano do daljeg i tek kad se steknu uslovi bit će omogućen pristup policijskim službenicima radi preduzimanja daljih mjera i radnji, piše SRNA.

Još tragamo za vozilom i oružjem koje je ova osoba upotrijebila za izvršenje krivičnog djela”, rekla je Alendarević.

Policiji je sinoć u 20:40 sati prijavljeno da je R.M. u Ulici Slavka Rodića ispalio rafalno više hitaca iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta, nakon čega se automobilom “Opel corsa” udaljio sa mjesta događaja.

R.M. je osumnjičen za izvršenje krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Podsjetimo, Marjanović je u Prijedoru natjerao Azrina Hodžića da sa svoje prikolice ukloni grb Bosne i Hercegovine.

Marjanović je prethodno natjerao Hodžića da skine grb BiH sa cerade kamiona, te da se izvini Srbima.

Renato je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, počinio krivična djela Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i Tjelesna povreda.

U januaru ove godine policija mu je u Bosanskoj Dubici oduzela VW Touran nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 maraka.

U pretresu vozila je otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije