Policija u BiH traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

4
Radiosarajevo.ba
Policija u BiH traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić
Foto: Facebook / Renato Marjanović

Policija u Prijedoru traga za Renatom Marjanovićemkoji je sinoć ispalio rafalno više hitaca iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta u ovom gradu.

Marjanović je odranije poznat po nasilničkom ponašanju.

U žižu javosti dospio je u martu 2019. godine kada je maltretirao i vrijeđao povratnika, sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

Iz Policijske uprave Prijedor su naveli prijavljen sinoć oko 20.40 sati, te da je Marjanović pucao prema objektu, te se vozilom Opel Corsa udaljio u nepoznatom pravcu.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu pričinjena znatna šteta.

"Policijski službenici Policijske uprave Prijedor intenzivno tragaju za R. M. kojem se na teret stavlja izvršenje krivičnih djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji će nakon pronalaska lica i kompletiranja predmeta, odlučiti o daljem postupanju", navela je u saopćenju glasnogovornica PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Podsjetimo, Marjanović je u Prijedoru natjerao Azrina Hodžića da sa svoje prikolice ukloni grb Bosne i Hercegovine.

Marjanović je prethodno natjerao Hodžića da skine grb BiH sa cerade kamiona, te da se izvini Srbima.

Događaj je izazvao tada reakcije i osude javnosti.

Renato je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, počinio krivična djela Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i Tjelesna povreda.

U januaru ove godine policija mu je u Bosanskoj Dubici oduzela VW Touran nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 maraka.

U pretresu vozila je otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije