Potvrđena optužnica za pokušaj ubistva na Palama: U kafani nožem više puta ubo muškarca

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica za pokušaj ubistva na Palama: U kafani nožem više puta ubo muškarca

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Slobodana Lizdeka zvanog Ćopa zbog pokušaja ubistva M. B.

Kako je saopćeno iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Lizdek se tereti da je 13. juna 2022. godine u večernjim satima u ulici Serdar Janka Vukotića bb u Palama, u ugostiteljskom objektu "Red & White Kafanica", u namjeri da ubije M. B., nožem dužine 30,8 centimetara, ga više puta ubo u stomak čime mu je nanio povrede.

Pripadnik Oružanih snaga BiH optužen za šverc pet kilograma marihuane

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Kako se navodi u optužnici, povrijeđeni je zadobio ubodnu ranu u predjelu slabinskog dijela sa lijeve strane, ubodnu ranu trbuha sa desne strane te ranu u predjelu lijeve podlaktice i petog prsta desne šake.

"Odlučujući o prijedlogu okružnog tužioca, vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, donijelo je rješenje 12. oktobra, kojim se prema osumnjičenom nakon potvrđivanja optužnice produžava pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine, s tim da će sud vršiti kontrolu opravdanosti daljeg trajanja pritvora svaka dva mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora", navode iz Tužilaštva, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak