Policija na nogama: Ko je zapalio vikendicu vlasnika portala iz BiH?

4
Radiosarajevo.ba
Policija na nogama: Ko je zapalio vikendicu vlasnika portala iz BiH?

Dobojska policija traga za piromanom ili više njih, koji je u ponedjeljak, 16. septembra, zapalio vikendicu Slaviše Pavlovića, vlasnika portala dobojski.info i kandidata liste Za pravdu i red na predstojećim izborima.

Kako je objavio spomenuti portal, požar na objektu u dobojskom naselju Bušletić, prijavljen je policijskoj stanici Doboj dva oko 21.40 sati, a na vikendici je pričinjena materijalna šteta. Požar su lokalizirali pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Doboj.

"Službenici PU Doboj poduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju izvršitelja krivičnog djela paljevina a koje se odnosi na izazivanje požara na objektu vlasništvo S.P. iz Doboja. Uviđaj su u jutarnjim satima, izvršili policijski službenici Policijske uprave Doboj zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj", navode iz PU Doboj.

Pogledajte atmosferu sa ceremonije zatvaranja 7. AJB DOC Film Festivala

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela paljevina.

"Na vikendici su izgorjeli krov i potkrovlje kuće, a u njoj su zatečeni tragovi provale i dokazi koji ukazuju na to da je vikendica namjerno zapaljena", objavio je portal. Slaviša Pavlović, glavni i odgovorni urednik dobojskog portala, na listi je Nebojše Vukanovića za Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak