Pijani vozač koji je usmrtio radnika šlep-službe pušten na slobodu

S. H.
Pijani vozač koji je usmrtio radnika šlep-službe pušten na slobodu
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Lukavac - Gračanica u mjestu Gnojnica smrtno je stradao 26-godišnji mladić D. K.

Mladić je radio kao radnik šlep-službe i došao je u mjesto Gnojnica kako bi odšlepao automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 23:30 sati, kada je na njega naletio Passat koji je također vozio 26-godišnjak N. A, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK-a.

Vozač N. A. i njegovi saputnici privedeni su jučer u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona gdje su ispitani, a zatim pušteni na slobodu jer nije bilo zakonskog osnova da zadrže vozača, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Kako je naveo Arnautović, mladić D. K. koji je smrtno stradao u ovoj nesreći nalazio se u traci u kojoj se automobilom kretao N. A. U trenutku kada je na njega Passatom naletio N. A. na vozilu šlep-službe radila je svjetlosna signalizacija, ali je na ovoj dionici puta bila smanjena vidljivost.

Također, kod vozača Passata N. A. iz Gračanice pronađeno je alkohola u krvi, ali će nakon dodatnih analiza biti utvrđeno koliko je promila alkohola imao u krvi.

Zbog ove saobraćajne nesreće protiv N. A. će biti podnesen izvještaj u Tužilaštvu TK-a i vjerovatno će ova nesreća biti okarakterizirana kao teško krivično djelo protiv sigurnosti saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak