Ovo je kriminalac kojem je pjevačica Verena Cerovina pomogla u sakrivanju u Sarajevu

7
Radiosarajevo.ba

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova bh.entiteta RS-a u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo u srijedu, 2. oktobra, uhapsili su O. O. sa Sokoca i V. C. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Organizovani kriminal" u vezi sa Krivičnim djelom "Pomaganje počiniocu krivičnog djela".

Mediji iz bh. entiteta RS navode da je riječ o Ognjenu Odoviću i Vereni Cerovina

Pjevačica Verena Cerovina iz Sarajeva i Ognjen Odović iz Sokoca uhapšeni su zbog sumnje da su pomagali u skrivanju nedavno uhapšenog člana Škaljarskog klana Ognjena Orašanina, za kojim je bila raspisana Interpol potjernica.

Na utakmici u Banjoj Luci povrijeđen navijač: Hitna pomoć na tribinama

Odović i Cerovina uhapšeni su u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo.

”Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V. C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog djela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O. O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika Škaljarskog klana”, saopštio je MUP RS.

Foto: Crna hronika: Ognjen Orašanin

Dodaju da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

”Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu”, navode u MUP-u RS.

U BiH uhapšena poznata pjevačica: Bila jatak Škaljarskog klana?

Ognjen Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbjegao hapšenje u akciji MUP-a RS i Tužilaštva BiH.

Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

”Osnovana sumnja proizilazi iz analize sadržaja ostvarenih komunikacijom putem Sky aplikacije iz koje se vidi da je Orašanin, zajedno sa članovima grupe, u više navrata organizovao trgovinu opojnom drogom kokain iz Belgije i da ju je prodavao na teritoriji BiH i Hrvatske”, navelo je Tužilaštvo BiH u prijedlogu za pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak