Oglasio se Vučić povodom hapšenja Sergeja Trifunovića: "Svjedočili smo hajci protiv Srbije..."

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Vučić povodom hapšenja Sergeja Trifunovića: "Svjedočili smo hajci protiv Srbije..."
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Na hapšenje srbijanskog glumca i političara Sergeja Trifunovića (52) oglasio se i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić (54).  Trifunović je u ponedjeljak, 18. septembra navečer uhapšen na graničnom prijelazu Bajakovo.

Nakon hapšenja ispitan je u policijskoj stanici u Splitu. Razlog hapšenja su tekstovi u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike, objavljeni na društvenim mrežama. O cijeloj se situaciji oglasio i Aleksandar Vučić na službenom Instagram profilu.

"Prije nekoliko dana vidjeli smo opću hajku protiv države Srbije, organiziranu izvana i iznutra, samo zato što je jedna estradna umjetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prijelazu. Nije pritvorena, hapšena niti maltretirana", tvrdi Vučić.

"Moja istina": Premijera filma o Vahidu Halilhodžiću centralni događaj 13. izdanja Simposara

"Moja istina": Premijera filma o Vahidu Halilhodžiću centralni događaj 13. izdanja Simposara

"Jučer je priveden uhapšen i daleko od graničnog prijelaza odveden Sergej Trifunović, čovjek koji je moj politički protivnik… Građanin naše zemlje uhapšen je da niko nije dovoljno niti dobro razumio zbog čega", nastavio je.

Zaključak cijele situacije napisao je u opisu videa.

"Zahtjevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva vanjskih poslova, da se maksimalno angažiraju i urade sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju", zaključio je, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije