Reper 50 Cent komentarisao hapšenje Diddyja D: Dao interesantnu izjavu

2
Radiosarajevo.ba
Reper 50 Cent komentarisao hapšenje Diddyja D: Dao interesantnu izjavu
Foto:Printscreen / 50 Cent i P. Diddy

Reper 50 Cent je uputio provokaciju Seanu "Diddy" Combsu nakon što je nedavna optužnica otkrila da su vlasti zaplenile 1,000 boca baby ulja iz Diddyjeve kuće.

U ponedeljak, 16. septembra, Diddy je uhapšen u lobiju hotela Park Hyatt u Manhattanu. U vrijeme hapšenja objavljeno je da je veliki porota optužila njega, iako konkretne optužbe nisu bile jasno navedene.

Danas ujutro, optužnica je objavljena, otkrivajući ozbiljne optužbe protiv Combs-a. Optužen je da je "zloupotrebljavao, prijetio i prisiljavao žene i druge oko sebe da ispune njegove seksualne želje, zaštite njegov ugled i prikriju njegovo ponašanje." Također, u optužnici se navodi da je koristio "zaposlene, resurse i uticaj raznolike poslovne imperije koju je vodio i kontrolisao" da "pokuša da se uključi, između ostalog, u zločine kao što su trgovina ljudima, prisilni rad, otmica, paljevina, mito i opstrukcija pravde."

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Optužnica dalje opisuje zlostavljanje prema "ženskim i drugim pojedincima" kao kombinaciju "verbalnog, emocionalnog, fizičkog i seksualnog." Također je otkriveno da je savezni veliki porota optužio Combs-a za organizovani kriminal i trgovinu ljudima prisilom u ponedeljak, 16. septembra uz optužbe za prevaru ili prisilu.

Još jedan detalj koji optužnica otkriva je da su među potrepštinama koje su vlasti zaplenile tokom racije na Combsove domove ranije ove godine bile i 1,000 boca baby ulja.

P. Diddy uhapšen u New Yorku: Poznati reper se sumnjiči i za trgovinu ljudima

P. Diddy uhapšen u New Yorku: Poznati reper se sumnjiči i za trgovinu ljudima

Reper 50 Cent, čije je pravo ime Curtis James Jackson III, je tokom proteklih nekoliko meseci zadirkivao Combs-a, a nedavno je ponovo uperio prst prema navodnim bocama baby ulja pronađenim u jednom od njegovih domova.

"Tu sam u dobrom društvu s @DrewBarrymoreTV i nemam 1,000 boca lubrikanta kod kuće," napisao je 50 Cent na Twitteru.

Rapper iz pesme "Candy Shop" je ranije u martu zadao udarac Combsu nakon što su agenti iz Istražnog odijeljenja domovinske bezbednosti izvršili racije na imanja u Los Angelesu i Majamiju koja navodno pripadaju reperu.

Poznati reper dobio jezivu poruku iz zatvora: 'Znaš da će te uhvatiti ako mogu'

Poznati reper dobio jezivu poruku iz zatvora: 'Znaš da će te uhvatiti ako mogu'

Reper 50 Cent je postavio na Instagram: "Sad nije 'Diddy uradi to', već 'Diddy je završio'," uz emoji koji se širi rukama.

"Ne dolaze tako osim ako nemaju slučaj," dodao je.

U odgovoru na vijesti o Diddyjevom hapšenju, njegov advokat Marc Agnifilo je rekao za UNILAD: "Razočarani smo odlukom da se nastavi sa onim što verujemo da je nepravedna optužba protiv g. Combs-a od strane Ureda tužioca SAD-a.

"Sean 'Diddy' Combs je muzička ikona, samozatajan preduzetnik, brižan porodični čovjek i dokazani filantrop koji je posljednjih 30 godina gradio imperiju, obožavao svoju djecu i radio na unapređenju afroameričke zajednice. On je nesavršena osoba, ali nije kriminalac.

"Na njegovo zadovoljstvo, g. Combs je bio ništa drugo do kooperativan u ovoj istrazi i dobrovoljno se preselio u New York prošle sedmice u očekivanju ovih optužbi, piše Unilad.

"Ovo su postupci nevine osobe koja nema šta da sakrije, i raduje se prilikama da očisti svoje ime na sudu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije