U Doboju u kućnoj radinosti uzgajali marihuanu

Radiosarajevo.ba
U Doboju u kućnoj radinosti uzgajali marihuanu
Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, u srijedu su, na području grada Doboja, izvršili su pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član domaćinstva koristi S.N.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta opojna droga, indijska konoplja i municija.

Prilikom pretresa kuće pronađen je i oduzet novčanik u kome su se nalazila tri smotuljka od alu-folije u kojim se nalazila bijela praškasta materija koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu amfetamin spid, ukupne težine 3,4 grama, kao i jedna plastična ampula unutar koje se nalazilo više sjemenki indijske konoplje, te dvije originalno upakovane tablete medicinske droge.

Pronađeno je i oduzeto sedam stabljika indijske konoplje visine od 14-50 cm , kao i ostaci sasušene zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine dva grama.

Takođe su pronađeni i izuzeti predmeti koji mogu poslužiti za konzumiranje opojne droge (jedna pvc vrećica i improvizirana cjevčica načinjena od papira sa ostacima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin spid), okvir za automatsku pušku sa 30 pripadajućih metaka, jedan metak za vojnu pušku i dva patrona za lovačku pušku.

Nad S.N. je izvršena kriminalistička obrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak