Sarajevo: U dva Peugeota pronađena droga

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U dva Peugeota pronađena droga
Pixabay / Ilustracija
U srijedu u 19.20 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Peugeot, reg. oznake E72-J-539.

Tom prilikom kod suvozača Dž.H., rođen 1983. godine u Goraždu, gdje je i nastanjen, pronađen je i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Dž.H. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Istog dana, u 20.05 sati u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Peugeot, reg. oznake J72-M-411, kojim je upravljao vozač S.A., rođen 1993. godine u Suhodolu, nastanjen u Hadžićima.

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije