Oglasili se roditelji preminule djevojčice (16) iz Sarajeva: "Pola moje duše je otišlo sa tobom"

Radiosarajevo.ba
Oglasili se roditelji preminule djevojčice (16) iz Sarajeva: "Pola moje duše je otišlo sa tobom"

Šesnaestogodišnja djevojčica preminula je u KCUS u Sarajevu nakon teških komplikacija uzrokovanih stomatološkim zahvatom u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Nakon što su vijesti o djevojčici objavljene u medijima, na društvenim mrežama se oglasio i otac djevojčice koji je napisao:

"Dušo tatina, ljepotice moja, pola moje duše je otišlo s tobom kao i majkina. Uvijek ćeš nam biti u srcu, volimo te zauvijek", napisao je otac.

Novi opasni virus koji prenose krpelji: Saznajte koji su simptomi i kako se širi

"Pupoljak moj se vratio Gospodaru. Gospodaru moj, molim te mom djetetu podari najljepše mjesto u dženetu. Zauvijek u majkinom srcu i majkinim dovama", napisala je majka.

Od djevojčice se oprostila i osnovna škola koja je napisala: 

“Ruži nerasvjetaloj, jednom će sve opet biti tmina. Sunce će kao gumicom izbrisano biti i nebo će nam biti glina, ali, Onaj koji briše, obećanje je dao da ne postoji kraj. Opet će nutrina obući staro odijelo, svjetlo će nam biti samo naše djelo.

U beskraju kao vrutak tragovi mirisa tvog ispuniše svaki kutak vrta dženetskog, nerascvjetala Ružo naša, na Ahiret je preselila naša bivša učenica. Neka joj dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur”, napisala je Osnovna škola u svom posljednjem pozdravu.

Kako se navodi, dženaza će se obaviti u srijedu, 16. oktobar 2024. godine, a djevojčica je preminula 11. oktobra 2024. godine.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno od glasnogovornice Azre Bavčić iz Tužilaštva Kantona Sarajevo "postupa se u predmetu, vrše se provjere, odnosno poduzimaju radnje u cilju provjere i utvrđivanja svih okolnosti smrti."

Redakciji portala Radiosarajevo.ba je poznat identitet djevojčice, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi nećemo ga objaviti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak