Sarajevo: Djevojčica (16) preminula na KCUS nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Djevojčica (16) preminula na KCUS nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Djevojčica (16) preminula je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon što je dovezena u teškom stanju, usljed komplikacija nastalih tokom intervencije u privatnoj klinici u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Djevojčica je sa roditeljima potražila pomoć zbog jake zubobolje. Nakon što joj je izvađen zub, stanje se naglo pogoršalo, a usljed upalnog procesa razvila se sepsa. U veoma teškom stanju, hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

Nažalost, djevojčica je preminula, a za portal Radiosarajevo.ba, tu informaciju je potvrdio izvor sa KCUS-a. 

Otac u šoku: Tamara, koja je otišla za boljim životom, poginula u Americi dok se vraćala s posla

Otac u šoku: Tamara, koja je otišla za boljim životom, poginula u Americi dok se vraćala s posla

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno od glasnogovornice Azre Bavčić iz Tužilaštva Kantona Sarajevo "postupa se u predmetu, vrše se provjere, odnosno poduzimaju radnje u cilju provjere i utvrđivanja svih okolnosti smrti."

Podsjećamo, sličan slučaj se dogodio kada je djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja operisala očne kapke u poliklinici u privatnoj ordinaciji, a tokom operacije je pala u komu. Djevojčica je preminula 14. novembra 2021. godine, a javnost još uvijek čeka sudski epilog. 

Optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije