Novi detalji užasa u Trebinju: Uhapšeni maloljetnik plan napada otkrio na TikToku?

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji užasa u Trebinju: Uhapšeni maloljetnik plan napada otkrio na TikToku?

Maloljetnik iz Bileće R.T. (17), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizma, nacrtao je plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, te da će sve okončati samoubistvom. 

Čitav plan napada maloljetnik je prikazao na društvenoj mreži TikTok. Na snimku se vidi kako je u svesci iscrtana skica, odnosno tlocrt škole. Označeni su ulazi, dvorište, hodnik stepenište, te popisan broj mrtvih po različitim prostorijama. Čak je zapisana i ukupna kalkulacija u kojoj se navodi 12 mrtvih i 23 ranjena.

Ono što je zaprepastilo i same istražioce je da je pored tog broja napisan današnji datum 15. mart 2024. godine, što je bio signal da se na noge podignu sve raspoložive snage policije.

Kinezi "Valter brani Sarajevo" pripisali Srbiji: 'Puls otpora ovog grada nije moguće ukrasti'

Osim broja mrtvih, sa lijeve strane crteža popisana je satnica prema kojoj bi navodni napad trebao početi u 10:10 časova. Izlazak je planiran u 12:22, dolazak policije u 12:53, dok je u 13:05 časova upisano - samoubistvo.

Maloljetnik je sporni crtež prikazao na TikToku, a dok ga je prikazivao skrenuo je kameru pored crteža, pokazajući pištolj. Spornom četu prisustvovalo je više osoba, a jedan zabrinuti korisnik TikToka je sve prijavio policiji.

Roditelji u Trebinju u strahu od napada na škole: Uhapšen maloljetnik

Čim su uvidjeli o čemu se radi policijski službenici su pojačali mjere sigurnosti oko škola u Trebinju i pokrenuli sveopštu istragu, pišu Nezavisne

Podsjetimo, uhapšena je jedna maloljetna osoba zbog krivičnog djela 'Terorizam u pokušaju', rekla je za portal Radiosarajevo.ba portparolka PU Trebinje Jovana Cvijetić. 

Zbog ovog incidenta, brojni roditelji u Trebinju su jutros odlučili da svoju djecu ne puste da odu u školu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak