Novi detalji akcije: Ovo su imena uhapšenih koji se dovode u vezu s terorističkim napadom

23
Radiosarajevo.ba
Novi detalji akcije: Ovo su imena uhapšenih koji se dovode u vezu s terorističkim napadom

U Bosanskoj Krupi i Bihaću, u petak 25. oktobra 2024. godine, izvršeni su pretresi na više lokacija, te je tokom istih uhapšeno osam osoba koje se dovode sa terorističkim napadom na stanicu u Bosanskoj Krupi.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona Adnan Beganović:

"Kriminološka policija sa specijalističkom podrškom i podrškom SIPA-e, a po naredbi tužilaštva, izvršila je više pretresa porodičnih kuća na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. Uhapšeno je ukupno osam lica na području oba grada. 

Sarajevo: Međunarodna konferencija o pravnom statusu vakufa u BiH i Turskoj

Sva lica su zadržana u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova do dalje kriminalističke obrade", rekao je Beganović.

Kolege s portala Avaz otkrile su identitete uhapšenih.

Uhapšeno osam osoba na području Bosanke Krupe i Bihaća: Pronađeno oružje, municija i druge stvari

Uhapšeni su Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić i Rijad Nahić.

Hakija Kanurić je profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Uhapšeni su bili dio Škole Kur'ana Bosanska Krupa, a neki od njih su bili predavači.

Podsjetimo, pretresi su obavljeni nakoni terorističkog napada u Bosanskoj Krupi u četvrtak, 24. oktobra 2024. godine, kada je uslijed zadobivenih povreda preminuo policajac Ozren Maran, a drugi policajac je ranjen. 

Sahrana preminulom Ozrenu Maranu održana je danas, 26. oktobra 2024. godine u Bosanskom Novom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak