Nesreća u blizini Zenice: Sudarilo se vozilo i zaprežna kola

Radiosarajevo.ba

U zeničkom naselju Raspotočje došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do nesreće je došlo u četvrtak ujutro, oko 8 sati.

"U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo Reno i zaprežna kola. Odmah nakon nesreće, vozilom Hitne pomoći, u Kantonalnu bolnicu Zenica prevezene su dvije osobe", portvrdili su iz MUP-a ZDK.

Toplinski val u BiH: Pogledajte koji je najtopliji bh. grad u 13 sati

Iz policije navode kako su osobi inicijala T. M., vozaču zaprežnih kola, konstatirane teže tjelesne povrede, a ženskoj osobi inicijala M.B. iz Renoa, konstatirane su lakše tjelesne povrede.

"Zbog uviđaja u mjestu Raspotočje, totalna obustava saobraćaja bila je na snazi sve do 10.35 sati", poručili su iz policije konstatirajući da je saobraćaj normaliziran te da još uvijek nije poznat uzrok ove nesreće.

Nezvanično saznajemo da se posljednjih godina slične nesreće i sudari u kojima su učestvovala zaprežna kola nisu dešavali na području ovog kantona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak