Uhapšen Afganistanac u BiH, međunarodni organizator krijumčarenja

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Afganistanac u BiH, međunarodni organizator krijumčarenja
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Već duži vremenski period, Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom je preduzimala sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska osoba za kojeg se raspolaže informacijama i od međunarodnih bezbjedonosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno balkanskoj ruti.

S tim u vezi, danas, na lokalitetu grada Bihaća, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora Službe za poslove sa strancima u saradnji sa pripadnicima OSA-e i FMUP-a, izvršeno je hapšenje osobe P.K. državljanin Afganistana.

Nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, prema istom će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH, navodi se u saopćenju Službe za poslove sa strancima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije