Muškarcu (46) iz Sarajeva određen pritvor zbog spolnog odnosa s maloljetnom nemoćnom osobom

0
Radiosarajevo.ba
Muškarcu (46) iz Sarajeva određen pritvor zbog spolnog odnosa s maloljetnom nemoćnom osobom

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, rješenjem Općinskog suda određen je pritvor u trajanju od najduže 30 dana osumnjičenom Davoru Rančiću (1978.), rođenom u Zenici, a nastanjenom u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo "spolni odnošaj s nemoćnom osobom".

Pritvor je osumnjičenom određen iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je 3. septembra ove godine u Mostaru počinio produženo krivično djelo 'spolni odnošaj s nemoćnom osobom', a na štetu malodobne osobe, pa iz tog razloga nismo u mogućnosti navesti više detalja o slučaju", dodaje se u priopćenju.

Pogledajte šta je turista dobio za 10 eura u Grčkoj: "Hajde nađite ovo na Adi"

Počinitelj ovog krivičnog djela je otkriven vrlo uspješnom i koordiniranom akcijom ustrojbenih jedinica MUP-a HNK-a i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Kantonalno tužilaštvo i Sektor kriminalističke policije MUP-a HNK-a nastavljaju s poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak