Epilog napada na maloljetnike u Mostaru: Muškarcu određen pritvor, moguća velika zatvorska kazna

6
Radiosarajevo.ba
Epilog napada na maloljetnike u Mostaru: Muškarcu određen pritvor, moguća velika zatvorska kazna
Anadolija / Mostarska policija / Ilustracija (Na slici nisu događaji iz teksta)

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva u Mostaru, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje 30 dana osumnjičenom, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao supočinitelj počinio kazneno djelo "nasilničko ponašanje".

Kako su u četvrtak priopćili iz Tužiteljstva, Ajdin Muharemović (22) se sumnjiči da je 1. septembra ove godine oko 23 sata u Mostaru, u Ulici Ante Starčevića, zaustavio svoje vozilo VW Polo, u kojem su se nalazile još četiri nepoznate muške osobe, ispred dvije maloljetne osobe, a potom je, zajedno sa spomenutim nepoznatim osobama, bez ikakvog povoda, fizički nasrnuo na maloljetnike (oštećene), udarajući ih šakama i nogama po tijelu.

U priopćenju Kantonalnog tužiteljstva HNK, dalje se navodi da su oštećeni pali na tlo i tom prilikom zadobili lake tjelesne ozljede, dok su napadači uslijed reagiranja prolaznika prekinuli napad te se vozilom udaljili u pravcu hotela "Ero".

Ambasada SAD: 'Već dugo pripremamo BiH za članstvo u NATO-u'

Ambasada SAD: 'Već dugo pripremamo BiH za članstvo u NATO-u'

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Ajdinu Muharemoviću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Kantonalno tužiteljstvo HNK u suradnji s PU Mostar nastavlja poduzimati istražne radnje u ovom predmetu u cilju identifikacije drugih supočinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije