Kako je Kristina Jovković pokušala prikriti ubistvo banjalučkog fotografa

Radiosarajevo.ba
Kako je Kristina Jovković pokušala prikriti ubistvo banjalučkog fotografa
Kristina Jovković (31), osumnjičena za ubistvo fotografa Aleksandra Mujčinovića (44) iz Banjaluke, pokušala je da prikrije tragove zločina.

Kada u tome nije uspjela policiji je ispričala da je ubila Mujčinovića jer je on pokušao da je siluje, saznaje SrpskaCafe.

Izvor blizak istrazi kaže da je Jovkovićeva nakon ubistva u pomoć pozvala svog brata, u nadi da će joj pomoći da prikrije zločin.

"Tragovi na mjestu zločina ukazuju da je ona pomjerala tijelo i da je pokušavala da ga sakrije. Međutim, na vrijeme je otkrivena i uhapšena, a tokom saslušanja je tvrdila da je ubila Mujčinovića dok je on pokušavao da je siluje. Međutim, nisu pronađeni dokazi koji potvrđuju njenu priču i zapravo nijedan trag njoj ne ide u korist", rekao je izvor iz policije.

On kaže da je istragom utvrđeno da je Mujčinović ubijen u petak po podne, ali Jovkovićeva to dva dana nikome, sem bratu, nije prijavljivala. Obdukcija je pokazala i da je Mujčinović ubijen sa 11 uboda nožem u trbuh i grudni koš.

"Imao je tri površinske rane na grudima i osam na stomaku, koje su bile smrtonosne. Ni jedna od tih rana ne izgleda kao odbrambena, a u kući je pronađen nož kojim je zločin počinjen. Kada se na to doda činjenica da je tijelo pomjerano, jasno je zašto se izjava osumnjiče dovodi u pitanje", kaže izvor blizak istrazi.

Navodi o silovanju šokirali su sve Mujčinovićeve prijatelje i komšije, koji tvrde da je Jovkovićeva duže vrijeme bila u ljubavnoj vezi sa Mujčinovićem. Čak su i određeno vrijeme živjeli zajedno, što su potvrdile i njegove komšije koje su ih često viđale zajedno.

"On je dobar čovjek, koji sigurno nije bio u stanju da počini takav zločin. S druge strane ona je veoma problematična djevojka, sklona narkoticima. U više navrata je liječena od zavisnosti i nije isključeno da se ponovo navukla na drogu", rekao je jedan od Aleksandrovih poznanika koji je molio da mu ne pominjemo ime.

Jovkovićeva je danas predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i nakon saslušanja biće donesena odluka o prijedlogu za pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak