Dvije maskirane osobe opljačkale Turkinju u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Dvije maskirane osobe opljačkale Turkinju u centru Sarajeva
Foto: Radiosarajevo.ba / Baščaršija
Državljanku Turske S.T. u subotu oko 18.00 sati opljačkale su dvije maskirane osobe u ulici Jekovac, općina Stari Grad Sarajevo.

Razbojništvo je prijavila oko 19.45 sati, a kazala je da su joj, uz prijetnju nožem, oteli torbu u kojoj su bili lični dokumenti i određena suma novca.

O tome je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Opljačkana prodavnica ''TD Marketi''
Dvije nepoznate osobe u subotu oko 18.00 sati opljačkale su prodavnicu "TD Marketi" d.o.o. Sarajevo, u ulici Za beglukom broj 63, općina Stari Grad Sarajevo. Uz prijetnju oštrim predmetom oteli su određenu sumu novca.

O razbojništvu je obaviješteno Tužilaštvo, a policija traga za počiniocima.

Opljačkan ''Konzum''
Nepoznata osoba u subotu oko 20.40 sati opljačkala je prodavnicu "Konzum" d.o.o. Sarajevo, u ulici Smaila Šikala broja 178, općina Novi Grad Sarajevo. Pljačkaš je uz prijetnju vatrenim oružjem oteo određenu sumu novca.

O razbojništvu je obaviješteno Tužilaštvo, a policija traga za počiniocima.

Stanje u saobraćaju
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u toku proteklog dana, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a uručili su 498 prekršajnih naloga, dok su za lakše prekršaje upozorili 40 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Isključena je i jedna osoba bez položenog vozačkog ispita, sedam prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedan vozač pod dejstvom opojnih droga te pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUPKS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije