Otkud beskućniku koji je zapalio sarajevsku crkvu 9.000 eura

Radiosarajevo.ba
Otkud beskućniku koji je zapalio sarajevsku crkvu 9.000 eura
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv beskućnika Nedeljka Dragaša, koji se tereti za paljenje ostave u Crkvi Svetog Preobraženja u Sarajevu.

On se tereti za krivično djelo paljevine, a o krivici će se izjasniti 28. novembra ove godine.

Kako saznaje Dnevni avaz, novac koji je pronađen kod Dragaša prilikom njegovog hapšenja, ne dovodi se u vezu sa paljenjem crkve

Istragom je utvrđeno da je novac, zapravo, Dragašev. Oko toga se digla velika prašina nakon što je Dragaš prošao dva pretresa prilikom hapšenja da bi 9.000 eura bilo pronađeno nakon njegovog dovođenja u prostorije pritvorske jedinice, gdje je procedura da se pritvorenik skine do gola. 

Tada su pritvorski stražari pronašli sporni novac te je o svemu obaviješteno Tužilaštvo.   

Opsežnom istragom utvrđeno je da je Dragaš dobio novac od svoje sestre, koja je u međuvremenu prodala određenu imovinu koju su njih dvoje naslijedili. Pola novca pripalo je njemu, a sestra je ostatak zadržala za sebe. 

Dragaš je 21. avgusta u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne 43, u općini Novo Sarajevo, kroz zaštitnu rešetku na prozoru magacina pravoslavne crkve otvorenim plamenom zapalio drvene daske, kojima je prozor bio osiguran. Požar je potom zahvatio unutrašnjost ostave. Oštećeni su zidovi i uništeno je više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi. Šteta iznosi skoro 3.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije