Još tri osobe uhapšene zbog pomoći Sejfoviću pri bjekstvu

S. H.
Još tri osobe uhapšene zbog pomoći Sejfoviću pri bjekstvu
Još tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su pomogle Amelu Sejfoviću pri bijegu iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Nakon pretresa na području Visokog, a po naredbi Kantonalnog tužilaštva i u saradnji sa MUP-om KS-a, uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su pomogle, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, osumnjičeni se nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS-a.

Oni se sumnjiče za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i protuzakonito oslobođenje uhapšene osobe.

Tužilaštvo KS-a ranije je uputilo Općinskom sudu Sarajevo zahtjev za jednomjesečni pritvor čuvarima Nikoli Simiću i Arminu Delaliću te medicinskom tehničaru Igoru Milošu.

Glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić ovu informaciju je potvrdila za Radiosarajevo.ba, dodavši da je Muhamed Karić pušten na slobodu nakon što je ispitan.

"Miloš je osumnjičen za omogućavanje bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda, a Simić i Delalić su osumnjičeni za djelo protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode. Za Miloša je zatražen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, dok je za Delalića i Simića pritvor zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti", kazala nam je Bavčić. 

Ni treći dan nakon bjekstva Sejfović nije uhapšen, a za njim se i dalje intenzivno traga, potvrđeno je za naš portal u Operativnom centru Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, šest osoba je uhapšeno u ponedjeljak zbog sumnje da su pomagali Sejfoviću prilikom bjekstva, četiri osobe u KPZ-u Sarajevo i dvije osobe iz Zeničko-dobojskog kantona. Svih šest osoba predato je proteklih dana u nadležnost Tužilaštva KS-a, a za tri osobe do sada je predložen pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak