Hapšenje u Banjoj Luci: Šveđanin sa lažnim identitetom uhapšen po međunarodnoj potjernici

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Banjoj Luci: Šveđanin sa lažnim identitetom uhapšen po međunarodnoj potjernici

Šveđanin C. F. S., za kojim je raspisana međunarodna interpolova potjernica zbog više krivičnih djela, uhapšen je sa lažnim dokumentima u Banjoj Luci.

Prema potjernici, on se sumnjiči za nezakonito posjedovanje opojnih droga, ometanje službenog lica prilikom vršenja službene dužnosti i napad opasnim oruđem i maltretiranje.

Naime, C. F. S. su u utorak uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave Banja Luka.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

"Tokom provjere identiteta navedenog lica, utvrđeno je da je C. F. S. koristilo pasoš izdat od strane Republike Sjeverne Makedonije sa njegovom fotografijom, a na ime lica P. Š.", navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

Naređeno je da se od njega oduzmu pasoš i ostala dokumentacija na ime P. Š. i deponuju se u depozit Osnovnog suda u Banjoj Luci, a da se nakon dokumetovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

C. F. S. će nakon kriminalističke obrade biti sproveden u Sud BiH, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak