Hapšenje na Vilsonovom šetalištu: Zatečen sa kokainom, u Audiju mu pronađen pištolj i hrpa para

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje na Vilsonovom šetalištu: Zatečen sa kokainom, u Audiju mu pronađen pištolj i hrpa para

Na raskrsnici ulica Azize Šaćirbegović - Vilsonovo šetalište u Novom Sarajevu sinoć u 21.20 sati pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su pretres M. K. (34) , nastanjenog u Velenju, državljanina Slovenije.

Tom prilikom kod njega su pronađena tri paketića kokaina, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke te je sproveden u službene prostorije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, sarajevski policajci su u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, na području općine Novo Sarajevo izvršili pretres Audija A6, vlasništvo M. K.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Prilikom pretresa pronađeni su pištolj "CZ" kalibra 7,65 milimetara, sa okvirom i pripadajućom municijom, a za koji nije posjedovao odobrenje nadležnog organa, veća suma novca u različitim apoenima te dva mobitela.

Iz MUP-a KS su saopćili da je od osumnjićčnog oduzeto i vozilo.

Osumnjičeni je, nakon završene kriminalističke obrade, rano jutros u pet sati predat u daljnju nadležnost pripadnicima PU Istočno Sarajevo.

"O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteni su dežurni tužioci Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak