Fočak i Sarajlija opljačkali vikendicu i ukrali automobil: Sarajevska policija ih uhapsila

1
Radiosarajevo.ba
Fočak i Sarajlija opljačkali vikendicu i ukrali automobil: Sarajevska policija ih uhapsila

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Oni se terete da su opljačkali vikendicu u Hadžićima te ukrali automobil koji je kasnije pronađen.

"Dana 22. januara 2024. godine u 19:00 sati, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo lišili su slobode Đ.G., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Teška krađa i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i E.G., rođen 1985. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa.

Razbijen klan švercera drogom u Austriji: Državljanin BiH (35) rukovodio narko bandom iz zatvora

Oni su u prethodnom periodu na području općine Hadžići izvršili tešku krađu u vikend kuću vlasništvo J.I. i otuđili razne predmete, kao i putničko motorno vozilo koje je pronađeno i oduzeto od 35-godišnjaka", saopćeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak