Epilog akcije "Meta 2": Određen pritvor za 15 uhapšenih policajaca

1
Radiosarajevo.ba
Epilog akcije "Meta 2": Određen pritvor za 15 uhapšenih policajaca

Općinski sud u Kaknju, na zahtjev Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobjskog kantona, odredio je jednomjesečni pritvor za 15 policajaca Policijske stanice Kakanj uhapšenih u akciji “Meta 2”.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva ZDK, za jednu osumnjičenu osobu izrečene su mjere zabrane koje se odnose na zabranu rada i zabranu sastajanja sa svjedocima, dok se za jednim osumnjičenim, koje nije policajac, i dalje traga.

Uhapšenim kakanjskim policajcima na teret se stavljaju krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja u sticaju sa produženim krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, kao i krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Podsjetimo, policajci su, između ostalog, omogućavali osobama koje su također bile meta ove akcije, neometan prevoz i prodaju nezakonito eksploatisanog uglja na području općina Kakanj, Visoko, Ilijaš, Breza i drugim općinama

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak