Dvoje djece povrijeđeno u požaru u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Dvoje djece povrijeđeno u požaru u Sarajevu

U sarajevskom naselju Hrid jučer, 23. oktobra, u poslijepodnevnim satima došlo je do požara na porodičnoj kući. Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

"Dojavu o požaru dobili smo u 13.22 sata, na teren su otišla tri vatrogasna vozila i 15 vatrogasaca. Vatra sa jedne kuće u ulici Veliki Kačanik se proširila na drugu", kazali su jučer iz PVB Kantona Sarajevo.

U ovom požaru povrijeđeno je dvoje djece, a danas su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dali više detalja o slučaju. Kako su naveli, prvo je došlo do požara na kući vlasništvo A.H., a vatra se potom proširila i na kuću vlasnišvo R.M. iz Sarajeva.

Svečanim defileom veterana obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

"Tom prilikom je dvoje djece zadobilo lakše tjelesne povrede udisanjem dima, a ljekarska pomoć im je ukazana na Klinici za pedijatriju UKC u Sarajevu. Na objektima je nastupila materijalna šteta.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite", saopćeno je iz MUP-a.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, a uzrok požara još uvijek nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak