Amir Gross Kabiri ponovo prijeti građanima BiH: Vladimir Andrle FUP-u prijavio izraelskog biznismena

28
Radiosarajevo.ba
Amir Gross Kabiri ponovo prijeti građanima BiH: Vladimir Andrle FUP-u prijavio izraelskog biznismena

Predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva "La Benevolencija" Vladimir Andrle prijavio je u petak 12. jula Amira Gross Kabirija Federalnoj upravi policije zbog prijetnji koje mu je uputio u četvrtak 11. jula.

"Danas sam FUP-u prijavio Amira Gross Kabirija zbog prijetnji koje mi je uputio jučer. Jučerašnje prijetnje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da sam podržavalac radikalnih islamista, sluga režima ali i islamista.

Sve ovo zbog toga što se zalažem za zajednički život građana BiH, što imam empatiju i što ljude isključivo dijelim na dobre i loše.

Parlament BiH odlučio da razmatra Prijedlog zakona o budžetu: Srđan Amidžić objasnio zašto je hitno

Nikome neću dozvoliti da me ušutka i da me udalji od ljudskih vrijednosti. Nema tog novca i utjecaja koji to može uraditi", objavio je Andrle na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Amir Gross Kabiri je predsjednik M. T. Abraham Group, grupacije koja upravlja mostarskim "Aluminijem", izraelski biznismen i potpredsjednik kluba Zrinjski.

Kabiri je u nekoliko navrata uznemiravao javnost, a prijetio je i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak