Amel Jašarević osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Mehmeda Ramića

3
Radiosarajevo.ba
Amel Jašarević osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Mehmeda Ramića

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu izreklo je prvostepenu presudu u slučaju ubistva Mehmeda Ramića.

Amel Jašarević je osuđen na kaznu zatvora od 20 godina, Edvin Imamović na tri godine, a Igor Zuko na dvije godine. U pitanju je prvostepena presuda te je podložna žalbi. Optuženi su proglašeni krivim po svim tačkama optužnice.

Podsjećamo, Amel Jašarević je optužen zbog krivičnog djela ubistvo, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i municije ili eksplozivnih materija.

Elon Musk: Tesla će početi koristiti humanoidne robote 2025. godine

Istom optužnicom Edin Imamović i Igor Zuko terete se za pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Jašarević se tereti da je 12. decembra 2021. godine oko 21:15 sati u naselju Pofalići na području općine Novo Sarajevo, u prisustvu većeg broja građana i vozila, iz Golfa 7, kojim je upravljao, upotrebom vatrenog oružja ispalio više hitaca u pravcu Peugeota, kojim je u tom trenutku upravljao Mehmed Ramić. Nakon toga je Adel Kabaš, koji se nalazio u Golfu 7, kojim je upravljao Edvin Imamović, ispalio više hitaca u pravcu vozila kojim je upravljao Ramić. 

Željini navijači nakratko blokirali saobraćaj u Sarajevu, odali počast ubijenom Mehmedu Ramiću

Tom prilikom su zajedno nanijeli povrede Ramiću, uslijed kojih je istog dana oko 21:20 sati preminuo. Adel Kabaš iz Sarajeva najtraženiji je bjegunac iz Bosne i Hercegovine.

Na zvaničnoj web stranici Međunarodne policijske agencije Interpol objavljeno je da je za njim raspisana crvena potjernica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak