Akcija GP BiH: Pogledajte kako su se migranti krili u rezervoaru kamiona

0
Radiosarajevo.ba

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Bosanski Brod jučer su na Međunarodnom graničnom prijelazu Donji Svilaj, spriječili krijumčarenje četiri osobe afroazijskog porijekla.

Osobe su pronađene tokom graničnih provjera i kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera, pregledom teretnog motornog vozila kojim je upravljao T. V., državljanin BiH, u namjenski napravljenom spremniku (rezervoaru) za krijumčarenje osoba.

Pripadnici GP BiH su, prema naredbi Suda BiH, privremeno izvršili oduzimanje predmeta - kamiona, mobilnih telefona, novca i drugih predmeta koji su služili za izvršenje krivičnog djela, a nad državljaninom BiH, koji je osumnjičen da je izvršio krivično djelo krijumčarenje osoba, izvršena je kriminalistička obrada.

Romi danas proslavljaju svoj najveći praznik: Đurđevdan, Hederlezi ili Jurjevo

Rad na predmetu se nastavlja radi dokumentovanja predmeta krivičnog djela krijumčarenje osoba, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak