Zoran Galić traži razrješenje dužnosti s funkcije u SIPA-i jer je stekao uslove za penzionisanje

11
Radiosarajevo.ba
Zoran Galić traži razrješenje dužnosti s funkcije u SIPA-i jer je stekao uslove za penzionisanje

Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), podnio je zahtjev za razrješenje dužnosti zamjenika direktora SIPA-e jer, kako se navodi, stekao uslove za penzionisanje. 

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila advokatica Galića Ivana Grizelj Ćorluka. 

"Dostavljamo vam zahtjev na njegov (op.a. Zoran Galić) lični zahtjev, odnosno sporazumni prestanak radnog odnosa imenovanog s radnog mjesta zamjenik direktora SIPA-e iz razloga što je ispunio uslove za mirovinu i isti namjerava podnijeti zahtjev za priznavanjem prava na mirovinu, nakon donošenja odluke po predmetnom zahtjevu", navodi se u dokumentu dostavljenom SIPA-i.

Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren

Podsjećamo, Zoran Galić je prije skoro mjesec dana otputovao u Hrvatsku zbog čega je nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima. U susjednu zemlju je otputovao prije nego što je trebao biti uhapšen.

Galić se nije oglašavao nakon što je otišao u Hrvatsku, a njegova pravna zastupnica je ranije obavijestila javnost da je on otputovao u Hrvatsku na liječenje.

Podsjećamo, istragom u okviru koje je bio uhapšen pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, obuhvaćen je i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak