Zoran Galić traži razrješenje dužnosti s funkcije u SIPA-i jer je stekao uslove za penzionisanje

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ghfg

Neka dođe i neka podnese zahtjev lično

JOK

Treba mu sve stopirati dok SUD ne kaže svoje.

071

***

Ralle

***

Galić tražio da se slučaj Aletić do kraja istraži

CRKOtićev dio SIPE jučer mu je upao u kuću zbog djela iz vremena DGS-a. Pobjegao im je. Vijest o smrti Merzuka Aletića, ključnog svjedoa u slučaju Cikotić, nije odjeknula poput bombe iako je sama po sebi bila bomba. Štoviše zagovaratelji slobode medija poput OHR-a i US ambasadora učinili su sve da ta vijest što prije potone. A zašto ta vijest ima veze s ovom viješću? Bez namjere da branimo Galićev krimen ako on postoji u ovoj priči, ne možemo se oteti dojmu da je ovaj slučaj aktiviran nakon što je Galić unutar struktura SIPE tražio da se agenti SIPE pred kojima se dogodilo ovo kontroverzno ubojstvo ponovno ispitaju. Jesu li se nakon tog aktivirale Cikotićeve strukture u samoj SIPI te je ovaj slučaj izvučen iz ladice? Radi se naime o sumnjama na pronevjere i darove koji su datumski daleko stariji od slučaja Aletić. Podsjećamo Cikotić , koji je optužen za višestruka ubojstva zatočenika sa stadiona Iskra priveden je na sud tek nakon smrti ključnog svjedoka. Njegov glavni zaštitnik ambasador Murphey nakon smrti Aletića dao je tako mlako i cinično priopćenje kao da je htio reći da “pozdravlja ovu akciju SIPA-e”. Imena agenata pred kojima “se ubija” i to “naoružan” ključni svjedok Aletić nikada nisu objavljena. Javnost nema pojma dokud je došla istraga, jesu li suspendirani i kako izgledaju njihovi iskazi o “nesretnom samoubojstvu”. Farsa sa suđenjem Cikotiću i Mlaći, u kojoj nema niti jednog svjedoka optužbe jer Hrvati su pobijeni i raskomadani a Aletić “se ubio” se nastavlja.

071

@Ralle Kao sto rekoh, stranka ti je obicna organizovana kriminalna grupa. Nego, ko te je zaposlio preko veze? Koliko si platio radno mjesto i diplomu? Placas li porez? Bavis li se i ti kriminalom kao i ovaj cije pravo branis da bjezi od Europola?

GRUNF

U kakvoj ovo državi živimo!? Na sve moguće načine radi protiv države od koje prima lijepu plaću plus sve moguće privilegije i to sve po zakonu. Malo mu bilo pa daj štogod sa strane za mene i svu moju familiju itd i opet po zakonu i na kraju pobjegao, pardon otišao na bolovanje u drugu državu ili se možda varam, iz iste podnosi zahtjev za mirovinu koju će vrlo brzo i ostvariti i još će dobiti pozsmašnu otpremninu! Au šta je ovo da nisam upao u neku vrstu paralelnog svemira. Nevjerovatno šta pročitah nemogu da vjerujem!?!??!

aaa ovo

samo u BIH ima.Odbjegli kriminalac traži da ga razrijese dužnosti(visoke dužnosti) , Policajac, i to koji? ... i ne misli se odazvati tužilaštvu ...i... i... Apsurdistan!!!!

jarane ....

@Ralle Kao sto rekoh, stranka ti je obicna organizovana kriminalna grupa. Nego, ko te je zaposlio preko veze? Koliko si platio radno mjesto i diplomu? Placas li porez? Bavis li se i ti kriminalom kao i ovaj cije pravo branis da bjezi od Europola? ka 071 * MA SVE JE TO JEDAN JEDINI KRETENČIĆ . SVAKI OD OVIH FAŠISTIČKIH KOMENTARA JE NJEGOV. SVAKI. TO JE NEKAKAV JADOVAN U NEKOJ PODSTANARSKOJ SOBICI U P R I P I Z D I N I KOJI SVOJE SLOBODNO VRIJEME KORISTI SAMO ZA OVO, JER JE ON USTVARI SAMO OVO. BEZNAČAJNO SLOVO NA JOŠ BEZNAČAJNIJIM KOMENTARIMA. NI BRIGE, NI ŠKOLE, NI LJUDSKOSTI NI PAMETI. OVO MU JE ŽIVOT. I JA SAM OVDJE SAMO DA BI NJEMU KENJO PO GLAVI KAD IMAM VREMENA, NIZBOČEGA DRUGOG. NA RADIOSA SE POTPISUJE SA RALLE, PANZER, GH, ADI I JOŠ METAR OVIH GUEST NICKOVA. JADNIK I KREZAVI KLOŠAR KOJI BI DA SVOJ RETARDIRANI MOZAK POISTOVJETI SA SVAKOM KO OVO ČITA. FAŠIZAM NIJE MRTAV, ALI JE U SVIM SISTEMIMA NA KRAJU IZGUBIO, PA ĆE I TAJ BIJEDNIK ZAVRŠITI KAO I NJEGOVI HITLEROVSKI PRECI.

Tatar

Nije problem za penziju samo moraš odraditi 15 tak godina u Vojkovicima da bi se očistio jer ne možes prljav u penziju

Vidi glave

piše na njoj "pošten".

/ Najnovije