Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

14
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić: Zla krv je zavladala među probosanskim strankama

"Politička atmosfera u Bosni i Hercegovini je takva, da čini mi se, pored toga što smo svi svjesni da imamo protivnike, dušmane, neprijatelje, čini mi se da postoji još jedna stvar koja se naglo promijenila i otišla u potpuno pogrešnom pravcu nakon prošlih izbora, a to je da je nekako mržnja okovala politički život i tamo gdje nismo očekivali."

Izjavio je ovo večeras, 16. septembra, Željko Komšić, lider Demokratske fronte (DF) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na centralnom predizbornom skupu svoje stranke u Visokom.

"Svjedoci smo da u zadnje dvije godine, otkako su završeni opšti izbori i otkako je formirana vlast, da našim političkim životom na mjestima gdje bismo svi trebali da se slažemo oko nekih krupnih političkih ciljeva, počinje da vlada mržnja. Ne možete da shvatite da vas neko može toliko mrziti, da vas mrzi čak i više od onih koji su dokazani neprijatelji Bosne i Hercegovine", stava je Komšić, koji nastavlja:

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

"Neću sada da govorim o općoj političkoj situaciji, da objašnjavam zašto je Demokratska fronta povlačila ove ili one poteze. Mislim da smo ostali tačno tamo gdje smo i ljudima rekli da smo na prošlim izborima, i da ni od jednog cilja nismo odustali. Dakle, nismo ga mijenjali. Sve ono što smo pričali, ne samo na prošlim izborima nego i tokom ranijih godina, ostala je naša politika, a to je prije svega jednakost među ljudima, pošten rad i borba protiv korupcije."

"Međutim, zla krv vlada među opcijama koje se nazivaju probosanskim, ali ja ne vidim razloga da to mora biti tako, i ja vas molim da u ovoj kampanji ne padate u takvu zamku, da na mržnju odgovarate agresivno ili, ne daj Bože, takođe mržnjom. Molim vas da DF kroz ove izbore prođe kao ozbiljna stranka, da se bavi ozbiljnim stvarima, i ne bude stranka koja se bavi mržnjom, barem ne prema onima za koje se čini da smo na istoj strani kada je riječ o budućnosti Bosne i Hercegovine. Želim da pokažemo da smo ozbiljni ljudi, čestiti i da se hvatamo posla kojeg znamo da radimo, a ne svega i svačega, da se dokažemo i pokažemo, ne na način da nas se boje, ne treba niko se nas boji, a pogotovo ne na način da se nekome smučimo i ogadimo, a kako to sada politika čini kada je riječ o onome što osjećaju građani Bosne i Hercegovine", rekao je, između ostalog, Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak