Komšić u Predsjedništvu BiH ugostio delegaciju Košarkaškog kluba 'Dubai Basketball Club'

4
Radiosarajevo.ba
Komšić u Predsjedništvu BiH ugostio delegaciju Košarkaškog kluba 'Dubai Basketball Club'
Foto: Kabinet Željka Komšića / Komšić ugostio izaslanstvo Košarkaškog kluba "Dubai Basketball Club"

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je u zgradi Predsjedništva BiH ugostio delegaciju Košarkaškog kluba "Dubai Basketball Club", koji je u Sarajevo stigao povodom učešća na prestižnom 17. memorijalnom turniru "Mirza Delibašić".

Tokom sastanka član Predsjedništva BiH Komšić istaknuo je značaj međunarodnog turnira "Mirza Delibašić" koji čuva sjećanje na jednog od najvećih košarkaša u historiji Bosne i Hercegovine, te uspješno doprinosi uvezivanju sportista iz cijelog svijeta i jačanju regionalne sportske saradnje. Također, član Predsjedništva BiH Komšić je pozdravio današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji između sarajevskog košarkaškog kluba "Bosna" i "Dubai Basketball Cluba", koji predstavlja značajan korak u izgradnji mostova između naših zemalja kroz sport i zajedničke vrijednosti.

Predstavnici Kluba, koje su predvodili predsjednik Kluba Salem bin Dasmal i generalni menadžer Dejan Kamenjašević, zahvalili su članu Predsjedništva BiH Komšiću na toplom prijemu i istaknuli svoje uzbuđenje zbog nastupa na turniru u Sarajevu, kao i očekivanja od predstojećih izazova u AdmiralBet ABA ligi. Izrazili su nadu da će buduća saradnja naših zemalja kroz sport omogućiti razmjenu iskustava, stručnog znanja i talenata, te biti inspiracija mlađim generacijama sportista.

Prijatelji i rođaci oproštaju se od Esada i Almedine Hajdarević: 'Vaša smrt je veliki gubitak'

Prijatelji i rođaci oproštaju se od Esada i Almedine Hajdarević: 'Vaša smrt je veliki gubitak'

Na kraju prijema predstavnici Košarkaškog kluba uručili su simobolične personalizirane dresove za sve članove Predsjedništva BiH.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik sarajevskog košarkaškog kluba "Bosna" Dubravko Barbarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije