Zbog vode na cesti obustavljen saobraćaj na nekoliko putnih pravaca

Radiosarajevo.ba
Zbog vode na cesti obustavljen saobraćaj na nekoliko putnih pravaca

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnom putu R-465 Maglaj-Doboj, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Na ovim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak