Zastrašujući govor mržnje: Milorad Dodik na najgnusniji način govori o Bošnjacima

98
F. V.
Zastrašujući govor mržnje: Milorad Dodik na najgnusniji način govori o Bošnjacima

Zastrašujući govor mržnje o Bošnjacima javnost u Bosni i Hercegovini sinoć je mogla čuti u emisiji Radio-televizije RS (RTRS), odnosno u intervjuu kojeg je ovoj televiziji, dijelu RTV servisa pod kontrolom vlasti u bh. etnitetu RS, dao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje da li se plaši sankcija jer je došao u konfrontaciju sa novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom i Zapadom, Dodik je odgovorio zapjenušanim kvalfikacijama, prije svega protiv Bošnjaka. Ali ne samo njih. Na udaru su se našli i Nijemci, njemačka vlada, Amerikanci...

Nećemo da budemo zajedno. Hej...

"Ah, oni uvijek potežu takvu vrstu priče... Slušajte, previše sam ja u ovome. Ja sam davno rekao da želim ovdje u Banjoj Luci, a poslije političkog života, da prođem i da mi ljudi ne psuju majku, već da kažu: "Poštovanje, gospodine Dodik". To mi je važnije nego šta će jedan Schmidt... Njega (šalje) njemačka vlada koja je ostrašćena, ili američka, koja živi neki idealizam ovdje, i da nam nametne neku priču. Ne žele dobro ovim narodima.  Oni su nas davno razdvojili. Ovo je nemoguće, mi nećemo budemo zajedno. Hej... Nećemo! Ne. Kažu muslimani da neće s nama. Oni hoće s nama, ali da mi ne postojimo (smijeh). A mi nećemo s njima, takvi kakvi jesu...", kazao je Dodik u veoma nervoznom istupu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (98)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak