Zašto SIPA zove Bakira Izetbegovića? Evo koja je njegova izjava iz 2022. godine sporna

14
Radiosarajevo.ba

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine izdalo je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) da sasluša Bakira Izetbegovića, šefa SDA.

Njemu će, kako nam je nezvanično rečeno, stići poziv za saslušanje, a zbog - raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje.

Prema informacijama, pozive će još dobiti Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, i  analitičar Reuf Bajrović.

Zbog olujnog nevremena u Sarajevu palo drvo sa Žute tabije

Izetbegović će biti ispitan zbog predizbornog skupa u Hadžićima iz jula 2022. godine na kojem je govorio o vojnoj snazi

"Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate", kazao je tada Izetbegović

Naveo je i kako je dio snage u dijaspori jer "barem četvrtina, ljudi u najboljim godinama, obrazovanih, su otišli iz BiH, i njih se ne smije ostaviti, zaboraviti".

"Tu snagu moramo aktivirati. Ja sam puno hodao po dijaspori, spavao po hotelima u Njemačkoj, a Ramić (op.a. Edin) i više od toga... Iz početka se činilo da ne reaguju, puno ruže, prigovaraju,... vrtili smo vrtili i evo ga... Mogao bi nastati preobražaj tokom izbora zbog dijaspora", zaključio je Izetbegović.

Kompletan govor Bakira Izetbegovića iz jula 2022. možete pročitati na linku OVDJE, a možete pogledati i kratki snimak na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak