Vukanović tvrdi: Dodik priznao da je sakrio ogroman novac na tajnim računima u inostranstvu

2
Radiosarajevo.ba
Vukanović tvrdi: Dodik priznao da je sakrio ogroman novac na tajnim računima u inostranstvu

"Gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a, Uzurpator [Milorad Dodik, op.pr] je javno priznao da je iznio i sakrio ogroman novac u inostranstvu, dovoljan po njegovim riječima za višegodišnje finansiranje RS, ali da su sredstva blokirana i nisu operativna zbog američkih sankcija i njihove Crne liste! Postavlja se pitanje gdje se nalaze ta ogromna finansijska sredstava, kada su i kako iznesena iz RS u inostranstvo, na čijim su računima i zašto su oni tajni?"

Objavio je ovo jučer, 23. jula, Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini ovog entiteta, koji se pita:

"Kakvo je porijeklo novca, da li se nalaze na of-šor računima, da li su oprani novci iz kriminalnih operacija i da li se radi o narodnim novcima opljačkanim u kriminalnim poslovima i dogovorenim javnim nabavkama? Da li se sredstva nalaze na tajnim računima Prointera i Infiniti grupe, Sirijusa, Kaldera, ATV ili Una televizije, čiji su računi u RS i BiH nedavno ugašeni, ili na nekim drugim firmama i povezanim licima? Zašto su računi i informacije o njima tajni, i kako narod, pa i mi narodni poslanici, ništa o njima ne znamo, ni gdje su, niti na čijim računima? Zašto nisu operativni i kakvim su tajnim operacijama izvučeni iz RS?"

Jako nevrijeme pogodilo Hercegovinu: Padao led i jaka kiša, pogledajte snimak

On je podsjetio kako godinama snima "vile, restorane i nekretnine, govorim, upozoravam i ukazujem na činjenicu da režim pljačka narod i javni novac namještenim poslovima i tenderima, da se novac prebacuje na tajne račune, i da će upravo tamo pokušati da pobjegnu čelnici režima kad se nakaradni sistem uništi i pukne kao prenaduvani balon".

"Bilo bi dobro da od ministarke finansija Zore Vidović i premijera Radovana Viškovića dobijemo odgovor na pitanje gdje se nalaze tajni računi, o kojima govori Dodik, koliko je novaca deponovano na njima, kada su i kako sredstava prebačena, i zašto javnost i poslanici ništa o tom ne znaju?", zaključio je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak