Vlade Republike Srbije donirala Republici Srpskoj više od 48 miliona maraka

Radiosarajevo.ba
Vlade Republike Srbije donirala Republici Srpskoj više od 48 miliona maraka

Vlada Republike Srpske (RS) prihvatila je danas donatorska sredstva Vlade Republike Srbije, u iznosu od 25 miliona eura (48.895.750 KM), odobrenih tom bh.entitetu kao jednokratna pomoć srbijanske izvršne vlasti.

Navedena donatorska sredstva, kako se tvrdi, ne ulaze u entitetski budžet.

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je utvrdila je danas Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača, po hitnom postupku.

Razlozi za donošenje ovog zakona jesu realizacija projekta izgradnje autoputa i gasovoda na relaciji Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača, kojim bi se riješila saobraćajna povezanost RS sa zemljama u okruženju, gasifikacija dijela RS, te stvorili preduslovi za bolji život građana i bolji ekonomski i privredni napredak RS, saopćeno je iz entitetske vlade.

Zakonom se uređuje poseban postupak eksproprijacije nepokretnosti radi izgradnje navedenog autoputa i gasovoda, kao projekata od posebnog značaja za RS, finansiranje izvođenja geodetsko-tehničkih radova za potrebe posebnog postupka eksproprijacije i sprovođenje posebnog postupka eksproprijacije, kao i druga pitanja od značaja za izgradnju ovog autoputa i gasovoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak